MENGERIKAN!!! "Kisah NYATA Seorang Pemandi Mayat, Yang Tangannya Melekat Di Kemaluan Jenazah" GAK BISA DI LEPAS KECUALI DENGAN 2 CARA !! [ Mohon Sebarkan ]


Pada zaman Imam Malik, terdapat seorang wanita yang sangat buruk akhlaknya.

Dia selalu tidur bersama lelaki dan tidak pernah menolak ajakan, lelaki (pelacur).

Sewaktu tiba pada hari kematiannya, ketika dia dimandikan oleh seorang wanita yang memang kerjanya memandikan mayat, tiba-tiba tangan si pemandi mayat itu terlekat pada kemaluan mayat wanita itu. Semua penduduk dan ulama gempar akan hal itu.

Mana tidaknya, tangan si pemandi mayat tersebut melekat sehingga semua orang di sana panik, dan untuk melepaskan tangannya dari mayat wanita tersebut.

Ada 2 pilihan untuk menyelesaikan masalah itu:

1. Memotong tangan wanita pemandi mayat tersebut.


2.  Tanam kedua-dua wanita itu sekaligus.
 

Akhirnya, mereka memutuskan untuk meminta pendapat daripada Imam Malik.
Imam Malik bukan sembarang orang yang memberi fatwa.

Pernah ada satu ketika, Imam Malik mendapat 40 pertanyaan, tetapi yang dijawabnya hanyalah 5. Ini menunujukkan akan berhati-hatinya dan betapa sensitifnya beliau dalam isu agama.

Imam Malik bertanya kepada wanita si pemandi mayat itu, apakah kau berkata-kata
kepada si mayat berzina itu sewaktu memandikannya. Iya, waktu saya memandikannya, saya berkata dalam hatinya, "Berapa kalikah tubuh ini telah melakukan zina
semasah hidupnya. Wanita pemandi mayat pun mengakuin bahwa dia berburuk sangka terhadap mayat wanita itu, dia mengakuin di hadapan Imam Maliki.

Imam Malik berkata "kamu telah menjatuhkan Qazaf (tuduhan zina) pada wanita tersebut, sedangkan kamu tidak mendatangkan 4 orang saksi.

Maka kamu harus dijatuhkan hukuman hudud 80 kali cambuk kerana tidak mendatangkan saksi."
Setelah wanita pemandi mayat itu dikenakan hukuman 80 cambuk maka terlepaslah tangannya dari mayat tersebut.

SIMAK BAIK - BAIK HIKMAH & PELAJARAN DARI KISAH DI ATAS:

Oleh itu, kita hendaklah sentiasa menjaga lidah kita.

Jangan sembarangan membuat fitnah atau berprasangka buruk dengan orang lain.
Kuasa Allah SWT mengatasi segala-galanya..

Moga bermanfaat dan sama2lah memperbaiki diri. InsyaAllah.

Jaga lidah jangan sebarkan fitnah, jangan bersangka buruk dengan kuasa Allah Taala. Kalau kita tahu dia itu seorang pelacur sekalipun, tapi kalau tak pernah lihat perbuatan maka kita dilarang menuduhnya berzina.

Diharap kisah Imam Malik dan Pemandi Mayat ini dijadikan sebagai tauladan dan iktibar. Karena itu ingatlah, apabila kita membantu menyebar sesuatu perkara buruk dalam masyarakat, negeri atau negara, yang kita tidak menyaksikan dan tiada saksi, maka tunggulah suatu hari nanti balasan yang kita terima.

Walaupun peristiwa berlaku: Berhati-hati semua dan jangan terjerat dengan jarum-jarum kejahatan.

Wallahua'lam
Sekiranya artikel ini penting bagi bunda, silahkan di share kepada orang-orang tersayang agar lebih bermanfaat untuk orang banyak.[tolong sebarkanlah/liputan]
Semoga bermanfaat...
Previous
Next Post »